logo
close
podroby zwierzęce rodzaje wartosci odzywcze wlasciwosci kalorie tabele kalorii

Ile kalorii mają Podroby zwierzęce?

8 lutego 2019
simpli Komentarze: 0 Kategoria: Mięso, Tabele kalorii

Do podrobów zwierzęcych zaliczają się narządy wewnętrzne zwierząt hodowlanych, takich jak owce, krowy czy świnie. W tej grupie znajdziemy również zwierzęta dzikie, takie jak gęsi, dziki, sarny czy kaczki.

Do kategorii podroby zwierzęce zalicza się:

  • płuca;
  • język (ozór);
  • nerki;
  • krzyżówka wieprzowa;
  • móżdżek (mózg);
  • pęcherz;
  • serce;
  • uszy;
  • wątroba;
  • żołądek;
  • jelita, flaki;
  • wymiona.

Podroby stosowane są najczęściej jako dodatki do dań, a także do wytwarzania np. kiełbas.

Komentarze

Komentarz

Komentując, akceptujesz Politykę prywatności